IP camera viewer Vision Not connects to cameras

Hello,

I have tried to connect in vision with the IP camera viewer component to two (new) cameras:
Bosch Dinion IP 3000i IR
Hikvision DS-2CD1623G0-I

I have used Ignition 7.9.7 and 8.0.9 and it doesn’t works.

It is strange that with two new camera models Ignition cannot connect to either camera…

We are able to connect to other(old models) Bosch and Hikvision cameras.

The error is: “http error 401 unauthorized acces” (the user and password are correct)

Some help?

thank you,

Hello,

It is very strange that two new camera models doesn’t works, it looks like something has change in the new camera models(in general for all cameras) and the IP viewer component cannot open the MJPEG stream.

I am the only one with this problem?

Thank you,

Good morning.

Have you selected this option in “IP Camera Viewer”?

image

Have you checked the streaming URL in the technical data sheet of the device?

For example, for our Hikvision Cameras, it is: http://[IP]/Streaming/channels/102/httppreview

I our company we have connected several Hikvision Cameras to Ignition. If you want, I can help you by remoto control, for example AnyDesk.

Best Regards.

Hello,

First of all, thank you for answer.

We have connected to different cameras BOSCH and Hikvision.

We are able to connect to older model (DS-2C2620) of hikvision but with this new model we are not able. we have tried a lot of url string connection with authentication and without. We usually use https://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=hikvision to get the url connection string we have tried all of them without any good results…

thank you,

best regards,

Hola.
¿Hablas Español?

¿Has verificado que esas nuevas cámaras admitan el protocolo Http para streaming?. Ignition solo soporta el protoco Http para las cámaras IP.

Saludos.

Hola,

En el datasheet https://www.hikvision.com/mtsc/uploads/download/Datasheet_of_DS-2CD1623G0-IZS%E2%80%98UK.pdf pone lo siguiente

Por lo que entiendo que si lo admite.

Lo raro, es que tenemos otro modelo nuevo de cámara de BOSCH a la que tampoco nos podemos conectar. Tenemos algún proyecto funcionando con modelos antiguos de BOSCH pero con el modelo nuevo no funciona tampoco…

Gracias por contestar!

Puede ser la configuración de la propia cámara. Algún tema de seguridad. En el portal web interno de las cámaras tiene que haber un apartado de seguridad, tal como “Sistema -> Seguridad”. Fíjate ahí a ver si tienes que habilitar algo. También debe haber un apartado para configurar los puertos. Verifica que el puerto Http de acceso a la cámara sea el 80.

Saludos.

Hola,

He cambiado la seguridad en la cámara de acceso rtsp y web de “digest” a “digest/basic” y tras ese cambio, me ha aparecido un “connected” pero no puedo ver nada, tras eso lo he vuelto a intentar y me aparece lo siguiente:

Si reinicio la cámara la primera vez que intento conectarme aparece el connected.

Ese error (forbidden) aparece cuando intentas conectar la cámara desde más de un cliente. Es decir, el protocolo Http, por lo menos en nuestras cámaras, sólo admite una conexión a la vez.
Por otro lado, veo en la captura de pantalla que estás usanado el “Video Mode”: “JPEG Stills”, debes usar MJPEG

Saludos.

Todos estos problemas se solucionarían si Ignition fuese compatible con RTSP.

1 Like

Si pongo MJPEG, me aparece también el “connected” en negro…pero no se conecta.

Acerca de RTSP…lo se…

Si puedes vota en el siguiente enlace :slight_smile: :

https://ideas.inductiveautomation.com/ignition-features-and-ideas/p/video-rtsp

¿Has configurado el subflujo de la cámara para que transmita por MJPEG?:

image

Cierra todas las instancias que tengas abierta de la aplicación, y solo deja abierto el diseñador para asegurarnos de que no hay varias conexiones hacia la cámara.

Votaré esa idea.

Si, ya lo tenia configurado así.

image

Solo tengo abierto el diseñador.

Pues ya se me agotaron las ideas…

This might help:

Via Google Translate:

Este software puede establecer una conexión RTSP desde <Ignition Gateway> y luego repetir el video a los clientes como MJPEG.

Only in v7.9 for now…

Thank you, but this is not a real solution for me maybe if you have 1 camera connected is ok, but when you have 100 cameras, I think that this is not a good idea. For me it is better that the client connects directly to the camera and not through the gateway.